HTML

Hasplasztika utáni teendők

2010.04.12. 11:20 Plasztika

Nagymértékű fogyás, vagy szülés után a has bőre sokszor nem képes követni a változásokat. Ilyenkor a hasplasztika jelentheti az egyetlen megoldást.

Nagymértékű fogyás, vagy szülés után a has bőre sokszor nem képes követni a változásokat, minek következtében a bőr megereszkedhet, sőt le is lóghat. Ilyenkor a hasplasztika jelentheti az egyetlen megoldást. De mit kell tudni a műtétről és az azt követő időszakról? 

A műtét altatásban történik. Az altatásnak nagyon ritkán vannak szövődményei, ezek is inkább idős, legyengült pácienseknél alakulnak ki, akiknél sürgős, életmentő beavatkozás előtt nincs idő rendezni a súlyosabb belgyógyászati problémákat, mint például szívbetegség vagy magas vérnyomás. 
A műtétet követő napokban szigorúan feküdni nem kell, sőt nem is ajánlott. Aktivitás, például gyakori séták javasoltak. Megerőltető tevékenységet, illetve fizikai munkát az első 4-5 hétben kerülni kell, az 5. héttől könnyű bemelegítésszerű mozgássorozatokat lehet végezni, a 6. hétben pedig vissza lehet térni az előző életformához, akár az aktív sportoláshoz is. A gépjárművezetés két hétig nem javasolt az esetlegesen hirtelen fellépő fájdalom okozta fokozott balesetveszély miatt.
Szorító, speciális ruha használata 4 hétig éjjel-nappal javasolt, a 4. héttől éjszakára elhagyható, a 6. héttől pedig már nappal is, sportoláshoz azonban még továbbra javasolt a viselése. A varratszedés után gyors zuhanyozás lehetséges, azonban a sebet áztatni nem szabad. Szaunázni, a műtéti területet szoláriumozni 6-8 hétig nem javasolt. A hegeket napoztatni és szoláriumoztatni 4-5 hónapig nem szabad, utána is csak fokozatosan. A hegekben nincs pigmentsejt, bizonyos időt vesz igénybe, míg ezen a területen is megjelennek, így könnyen leéghet a friss heg, ami a későbbekben sebgyógyulás szempontjából nem kívánatos.

Szólj hozzá!

Címkék: plasztika has hasplasztika

A bejegyzés trackback címe:

https://hasplasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr301914054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása